ms.detector.media
30.10.2021 13:27
Спецслужби США виснували, що COVID-19 не створювали як біологічну зброю. Китай назвав все розслідування «політичним фарсом»
Спецслужби США виснували, що COVID-19 не створювали як біологічну зброю. Китай назвав все розслідування «політичним фарсом»
На їхню думку, дослідити його походження, імовірно, не зможуть ніколи, але припускають передачу від іншої тварини людині.

У доповіді Управління директора національної розвідки США (ODNI) йдеться про дві правдоподібні версії масового поширення коронавірусної інфекції: перехід вірусу від тварини до людини – та лабораторний витік.

Тобто вони відкидають версію генної інженерії, але два розслідувальних агенства все ще вважають, що для оцінки не було достатньо доказів.

Також, на думку спецслужб, перше інфікування SARS-CoV-2 сталося не пізніше листопада 2019 року в Ухані, а китайська влада не знала про існування вірусу до першого спалаху.

Разом з тим Пекін перешкоджав та продовжує перешкоджати глобальному розслідуванню появи COVID-19, приховуючи потенційно вагому для цього інформацію.

Китай, зі свого боку, розкритикував звіт й назвав його «політичним фарсом».

«Дії США, які покладаються на свій розвідувальний апарат, а не на вчених для відстеження походження COVID-19, – це повний політичний фарс. Ми підтримуємо науково обґрунтовані зусилля щодо відстеження походження та продовжимо брати активну участь у цьому. Проте ми рішуче проти спроб політизувати це питання», – заявили у посольстві Китаю у Вашингтоні агентству Reuters.

Нагадаємо, що РНБО опублікувала звіт про антивакцинну інформаційну кампанію Росії проти України через телеграм-канали.

У звіті відзначається, що прокремлівські телеграм-канали ширять фейки про вакцинацію для української аудиторії, і навпаки – пропагують вакцинацію для росіян/ок та мешканців/ок тимчасово окупованих територій України.
Фото: з вільних джерел

ms.detector.media