ms.detector.media
MediaSapiens
29.10.2021 11:22
У Білорусі визнали «екстремістським формуванням» три телеграм-канали Nexta
У Білорусі визнали «екстремістським формуванням» три телеграм-канали Nexta
Раніше в Білорусі запровадили кримінальну відповідальність за підписку на «екстремістські» телеграм-канали.

Міністерство внутрішніх справ Білорусі визнало три опозиційні телеграм-канали Nexta, Nexta-Live, Luxta та їхніх творців «екстремістським формуванням».

«Прийнято рішення про визнання групи громадян, які здійснюють екстремістську діяльність за допомогою Telegram-каналів Nexta, Nexta-Live та Luxta, екстремістським формуванням та забороні його діяльності», — повідомило МВС Білорусі.

Як писав MediaSapiens, у жовтні 2020 року Верховний Суд Білорусі визнав телеграм-канал Nexta, який висвітлює інформацію про події у країні після президентських виборів, та його логотип «екстремістськими матеріалами». Цим же рішенням суд зобов’язав Міністерство інформації Білорусі обмежити доступ до ресурсу, а сам телеграм-канал та логотип внести до республіканського списку екстремістських матеріалів. Після рішення суду, телеграм-канал Nexta Live змінив назву на «Нехта-Live». 

Нагадаємо, 12 жовтня 2021 року в Білорусі запровадили кримінальну відповідальність для підписників телеграм-каналів та чатів, які визнані «екстремістськими» у країні. Їм може загрожувати до 7 років в’язниці. Підписників понад 100 телеграм-каналів можуть притягувати до відповідальності як «учасників екстремістського формування». Пізніше начальник відділення Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Вячеслав Орловський пояснив, що підписка на телеграм-канали, які вважаються екстремістськими, наразі нібито не карається

Фото: Nexta

ms.detector.media