ms.detector.media
MediaSapiens
28.10.2021 09:40
Facebook активніше поширює дезінформацію про вакцини, ніж правду – Білий дім
Facebook активніше поширює дезінформацію про вакцини, ніж правду – Білий дім
Водночас в адміністрації Байдена зазначають, що не здивовані цим.

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що в адміністрації президента США Джо Байдена не здивовані повідомленнями про те, що Facebook «намагається залишити дезінформацію про коронавірус і вакцини на своїй платформі». Про це вона сказала під час брифінгу 27 жовтня.

«Ми, звичайно, бачили повідомлення [ЗМІ] і, на жаль, для нас не дивно, що Facebook знав про ці проблеми. Ми продовжуємо спостерігати, як платформи ширше розповсюджують спрямований проти вакцин контент, ніж достовірну інформацію. У цьому полягає основна проблема. І це те, що ми продовжуємо спостерігати», – сказала Псакі.

Вона додала, що президент стурбований недостатньою здатністю платформ соціальних мереж вирішувати проблеми дезінформації про вакцини та вибори, а також відсутністю прогресу у вирішенні таких проблем.

Раніше конгресмен, голова Розвідувального комітету Палати представників США Адам Шифф закликав компанії Facebook і Amazon посилити боротьбу з дезінформацією та фейками про вакцинацію проти COVID-19.

Нагадаємо, YouTube заборонив поширювати дезінформацію та фейки про будь-які вакцини та видалив мільйон відео про COVID-19.

Фото: скріншот з YouTube

ms.detector.media