ms.detector.media
MediaSapiens
27.10.2021 10:57
YouTube змінює правила монетизації відео для дітей
YouTube змінює правила монетизації відео для дітей
Платформа буде блокувати в партнерській програмі YouTube канали, які заохочують до знущання, неповаги до інших, небезпечних витівок, поширюють псевдонавчальний контент тощо.

Платформа YouTube повідомила, що з листопада 2021 року ускладнює можливість монетизації відео для дітей, які заохочують до «негативної поведінки» або занадто «комерціалізовані».  

«Ми хотіли розповісти про підходи, які ми використовуємо для захисту дітей та сімей на YouTube. Наші принципи організовані навколо чотирьох "Rs": видаляти шкідливий контент, піднімати авторитетні голоси, скорочувати borderline content (ворожіння, передбачення, екстрасенсорику, паранормальні явища тощо) та винагороджувати перевірених авторів (remove harmful content, raise authoritative voices, reduce borderline content, and reward trusted creators)», — йдеться в повідомленні.

У YouTube кажуть, що канали, націлені на молодь або класифікуються як «призначені для дітей», мають надавати високоякісний контент і відповідати правилам монетизації для дітей. Натомість платформа буде блокувати в партнерській програмі YouTube канали, які заохочують до знущання, неповаги до інших, небезпечних витівок, поширюють псевдонавчальний контент тощо. Окремі відео, які порушують правила, втратять рекламодавців

YouTube попереджатиме авторів про можливе блокування або видалення. «Наша кінцева мета – створити безпечне та пізнавальне середовище для сімей, водночас винагороджуючи перевірених авторів, які створюють високоякісний дитячий та сімейний», — додали на платформі.

Раніше компанія Google повідомила, що разом з YouTube в межах боротьби з дезінформацією буде відключати монетизацію та забороняти рекламу контенту, який заперечує зміни клімату. Нову політику почнуть застосовувати з листопада 2021 року.

Фото: unsplash

ms.detector.media