ms.detector.media
MediaSapiens
22.10.2021 11:22
IREX розшукує вчителів, які долучаться до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»
IREX розшукує вчителів, які долучаться до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»
Проєкт має на меті навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) розшукує вчителів, які готові долучитися до всеукраїнського проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Учасники проєкту зможуть пройти навчання з інфомедійної грамотності та отримають матеріали, які зможуть використовувати на своїх уроках, щоби розвинути в учнів навички критичного мислення та аналізу інформації, повідомляє IREX.

Всього до проєкту, починаючи із 2018-го, долучилися 1293 школи, понад 3200 вчителів та 770 директорів шкіл з усіх областей України. Проєкт має на меті навчити школярів критично мислити, аналізувати інформацію, протидіяти маніпуляціям тощо.

«Ми переконані, що найкращий спосіб сформувати критичне мислення у дітей – це інтегрувати медіаграмотність в освіту на системному рівні, — каже програмна менеджерка проєкту «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність» Марина Дорош. – Це можливо зробити лише завдяки активним вчителям, які готові застосовувати сучасні методи викладання, проводити інноваційні вправи, спрямовані на розвиток навичок критичного сприйняття інформації. Тому запрошуємо вчителів подавати заявки на участь в проєкті».   

Взяти участь у проєкті можуть вчителі історії 8-10 класів, української мови та літератури 8-9 класів та вчителі, які викладають мистецтво для дев’ятих класів. Відбір учасників триває з 20 жовтня по 4 листопада. Більше інформації про конкурс та проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» можна знайти за посиланням.

«До середини грудня 2021 року нові учасники пройдуть курс та тренінг із медіаграмотності, а також спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Навчання відбуватиметься онлайн», — кажуть в IREX.

Нагадаємо, проєкт «Вивчай та розрізняй» був створений в Україні й відтоді поширився на дванадцять країн світу. Діяльність проєкту спрямована на розвиток навичок критичного сприйняття інформації та інтеграцію інфомедійної грамотності в навчальну програму закладів освіти. У рамках проєкту розробляються навчальні матеріали для вчителів (8-10 клас), проводяться тренінги для установ-учасників проєкту (школи, ІППО, педагогічні ЗВО), розроблено онлайн-курс з медіаграмотності Very Verified.  

Фото: IREX

ms.detector.media