ms.detector.media
Марина Довженко
22.10.2021 10:31
Піару Віталія Кличка в теленовинах побільшало майже втричі — моніторинг
Піару Віталія Кличка в теленовинах побільшало майже втричі — моніторинг
Найбільше позитивних матеріалів з ознаками замовності про мера Києва у вересні показав канал «Інтер».

У два з половиною рази зросла у вересні в порівнянні з серпнем кількість новинних матеріалів з ознаками замовності на користь київського міського голови Віталія Кличка. Більшість із них вийшли на каналі «Інтер». Про це йдеться в Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за вересень 2021 року.

Моніторинг зафіксував тринадцять матеріалів з ознаками замовності, головним героєм яких був Віталій Кличко. У серпні таких матеріалі було п’ять. Віталій Кличко опинився на третьому місці рейтингу гаданих замовників джинси. Як і у серпні, більшість матеріалів (10 із 13) у вересні вийшли на каналі «Інтер».

Також піарили київського міського голову на каналах Віктора Пінчука (два матеріали на ICTV та один на СТБ). «Інтер» піарив Кличка й раніше, але такої активної підтримки не надавав політикові навіть під час виборчої кампанії.

Відсоток матеріалів з ознаками замовності в загальному масиві проаналізованих новин зріс із 6,4% до 7,2%. Абсолютний показник також зріс із 194 до 218 матеріалів. Однак кількість політичної джинси збільшилась не так різко: із 171 матеріалу в серпні до 182 у вересні. Лідерами за кількістю матеріалів з ознаками замовності залишилися «Опозиційна платформа — За життя» та Рінат Ахметов. Більше про тенденції в телевізійних новинах вересня читайте в огляді «Детектора медіа».

Фото: kiev.klichko.org

 

ms.detector.media