ms.detector.media
MediaSapiens
21.10.2021 17:34
Без селфі та геолокації. Додаток «Вдома» змінив функціонал
Без селфі та геолокації. Додаток «Вдома» змінив функціонал
Застосунок самостійно деактивується через 72 години.

Віцепрем'єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров 21 жовтня повідомив, що додаток «Вдома» змінить свій функціонал. Його потрібно встановлювати на 72 години, до моменту поки людина зробить ПЛР чи тест на антиген, однак відтепер проходити контроль на основі даних геолокації та розпізнавання обличчя — не потрібно. Ці зміни затвердив Кабінет Міністрів України.  

«При перетині державного кордону невакциновані громадяни мають встановити застосунок "Вдома". При цьому сама цифрова послуга частково змінює своє призначення — додаток більше не відстежуватиме геолокацію, а через 72 години буде деактивований. Українці, які повертаються з-за кордону та іноземці, які прибувають до України, і не мають свідоцтва чи сертифікату про вакцинацію, зобов’язані показати працівнику прикордонної служби активований додаток "Вдома". Інакше — громадян України відправлятимуть на 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді на територію України», — розповіли в Міністерстві охорони здоров’я.

Українці та іноземці мають 72 години, щоб здати ПЛР чи тести на антиген. Їх результати «Вдома» підтягує самостійно: якщо результат негативний — застосунок можна видаляти; якщо позитивний — необхідно звернутися до сімейного лікаря.

«Якщо з будь-яких причин ви не здали тест після перетину кордону, через 72 години додаток деактивується. Раніше простежити чи знаходиться людина на самоізоляції можна було з допомогою застосунку. Тепер після його деактивації інформація автоматизовано передається до правоохоронних органів. Вони надалі проводитимуть вибіркову перевірку того чи людина перебуває в місці самоізоляції», — уточнили в МОЗ.

Нагадаємо, Мінцифри спільно з МОЗ, МВС та Центром громадського здоров’я запустили застосунок «Вдома» у квітні минулого року. За цей час ним скористались майже мільйон людей. У Мінцифри також розвінчували найпопулярніші міфи про додаток.

Фото: Михайло Федоров / Facebook 

ms.detector.media