ms.detector.media
Іра Рябоштан
21.10.2021 16:53
Мінкульт створив групу, яка займається проведенням інформкампанії щодо вакцинації проти COVID-19
Мінкульт створив групу, яка займається проведенням інформкампанії щодо вакцинації проти COVID-19
Рекламу щодо вакцинації проти COVID-19 показуватимуть на телеканалах, об’єктах «Укрзалізниці» та медійних площинах ОДА.

Міністерство культури та інформаційної політки повідомило MediaSapiens, що 13 жовтня своїм наказом створило робочу групу, яка відповідатиме за організацію та проведення інформаційної кампанії для роз’яснення та популяризації серед населення вакцинації проти COVID-19.

До складу цієї групи увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, Центру громадського здоров’я України. ВООЗ, ПРООН, Товариства Червоного Хреста України, Комунікаційного центру вакцинації від COVID-19 при МОЗ, USAID TCA Project. Саме вони прийматимуть рішення щодо необхідної кількості соціальних роликів та їх змісту, які мають запустити в межах кампанії.

Уряд 6 жовтня виділив на цю інформаційну кампанію 25 мільйонів гривень. Їх нададуть зі спеціального фонду держбюджету щодо боротьби з COVID-19.

У Мінкульті розповіли, що разом з МОЗ, Центром громадського здоров’я України за підтримки ЮНІСЕФ, ВООЗ, Товариством Червоного Хреста України та іншими партнерами розробили інформаційні матеріали для інформкампанії щодо вакцинації проти COVID-19.

«Станом на (20 жовтня), бюджетні кошти на виготовлення відповідної тематичної аудіовізуальної продукції не залучалися. Зазначені тендерні закупівлі будуть оголошені Державним центром "Центр захисту інформаційного простору України", що знаходиться у сфері управління МКІП», — розповіли у відомстві та уточнити, що тендери оголосять після 20 жовтня.

Рекламу щодо вакцинації проти коронавірусної хвороби Мінкульт планує розміщувати на медійних площинах обласних державних адміністрацій та загальнонаціональних каналах, яких саме не уточнили. Крім того, на території та об’єктах «Укрзалізниці» транслюватимуть ролики під умовною назвою «Де я можу вакцинуватися від COVID-19», які виготовили на замовлення Червоного Хреста України.  

Нагадаємо, 20 жовтня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що користувачів, які поширюють фейки та дезінформацію про вакцини проти коронавірусної хворобу та COVID-19, необхідно блокувати в соціальних мережах.

Фото: unsplash

ms.detector.media