ms.detector.media
MediaSapiens
19.10.2021 11:01
У Новій Зеландії звільнили чарівника. За 23 роки роботи місто заплатило йому понад $250 тисяч
У Новій Зеландії звільнили чарівника. За 23 роки роботи місто заплатило йому понад $250 тисяч
Ян Брекенбері Ченнелл мав контракт з міською радою Крайстчерча про надання «актів чаклунства».

У місті Крайстчерч (Нова Зеландія) офіційно звільнили міського чарівника (Wizard), який працював 23 роки. Про це пише The Guardian. 

Ян Брекенбері Ченнелл працював чарівником та офіційно отримував зарплату — у середньому 11 тисяч доларів США на рік. Загалом за усі роки роботи місто заплатило йому 263 тисячі доларів США. Він мав контракт з міською радою Крайстчерча про надання «актів чаклунства». Його робота полягала в рекламуванні та популяризації міста: він фотографувався з туристами, танцював під час посухи тощо.

Ян Брекенбері Ченнелл сказав, що міська рада Крайстчерча вирішила припинити платити йому, бо він не відповідає «настроям» міста. Речниця міськради Лінн МакКлелланд пояснила, що Крайстчерч починає новий туристичний та промоційний напрямок, який відображатиме його різноманітні спільноти та «демонструватиме яскраве, різноманітне, сучасне місто, привабливе для мешканців, вітчизняних та іноземних відвідувачів, нових підприємств та кваліфікованих працівників-мігрантів». За її словами, останню зарплату чарівнику виплатять у грудні, а потім контракт розірвуть. Натомість Ченнелл каже, що навіть після завершення контракту продовжить чаклувати.

Фото: Christchurch city council

 

ms.detector.media