ms.detector.media
MediaSapiens
18.10.2021 15:04
Журналісти запропонували блогерам прорекламувати желе як косметику для догляду. Навіщо?
Журналісти запропонували блогерам прорекламувати желе як косметику для догляду. Навіщо?
У bit.ua резюмували, що блогери за гроші готові рекламувати косметику без документів та сертифікатів.

Журналісти видання bit.ua повідомили, що провели експеримент, у межах якого 20 інстаграм-блогерам запропонували прорекламувати їстівне желе як косметику для догляду за обличчям.

Перед початком експерименту журналісти зварили желе, провели фотосесію, створили в Instagram сторінку «косметики» та опублікували там ці фото, а також — купили для сторінки 1200 підписників-ботів за 300 гривень.

Блогерам фейковий продукт представили як натуральну косметику від набряків. «Загалом написали двом десяткам інфлюенсерів, з них частина навіть не відповіла, дехто відмовився через конфлікт інтересів, — кажуть журналісти. — У частини блогерів ми замовити не змогли, бо спочатку вони хочуть отримати товар і потестувати його особисто».

Жодних документів та сертифікатів своєї «косметики» журналісти не надсилали. Попри це, «желе-маску» погодилася прорекламувати блогерка Дар’я Дагмар, яка має 41 тисячу підписників в Instagram. За 980 гривень вона запропонувала опублікувати рекламу бренду, зняти «розпаковку» товару й відео-тестування косметики.

Журналісти розповіли, що єдине питання в блогерки виникло щодо складу косметики, адже на коробці з «маскою» була вказана лише назва бренду — «Jelly Pie».

Після того, як Дар’я Дагмар опублікувала рекламу, журналістам написало кілька потенційних покупців, одна з яких — заплатила 100 гривень за ці «маски». Журналісти зустрілися та поговорили з покупницею — вона підтвердила, що зробила замовлення після реклами в блогерки.

Сама ж Дар’я Дагмар сказала bit.ua, що рекламу бере, опираючись на власну інтуїцію, та публікує її, якщо продукт їй підходить. За словами журналістів, блогерка підтвердила, що «часто бере спробувати косметику без сертифікації, тому й відповідати за всі негативні наслідки буде сама; а проблеми її підписників, які побачили в неї рекламу, — це проблеми її підписників».

«Реакція bit.ua на власному досвіді довела, що блогери за гроші готові рекламувати казна-що, навіть звичайне їстівне желе у вигляді косметики для догляду за обличчям», — резюмували свій експримент журналісти.

Нагадаємо, австрійський фотограф Яник Ентремонт провів експеримент, щоб вивчити компресію в Instagram. Для експерименту фотограф зробив cелфі, виклав його у соцмережу, скачав його звідти та знову виклав. І так —понад 300 разів. Виявилося, що алгоритми інстаграма стискають знімки набагато сильніше, ніж нам здається. 

Фото: стопкадр

ms.detector.media