ms.detector.media
16.10.2021 14:07
На 21 рік засудили американського мільйонера, який під час зйомок серіалу HBO про самого себе випадково зізнався у вбивстві
На 21 рік засудили американського мільйонера, який  під час зйомок серіалу HBO про самого себе випадково зізнався у вбивстві
Він забув зняти мікрофон, який записав слова про вбивства, які Дерст говорив сам собі, гадаючи, що його ніхто не чує.

В США 78-річного мільйонера Роберта Дерста засудили до довічного ув’язнення за вбивство, скоєне ним 21 рік тому, пише CNN. Його провину довели ще у вересні. 

Суд встановив, що в 2000 році Дерст застрелив свою подругу Сюзан Берман перед розмовою з правоохоронцями, оскільки та могла розкрити деталі зникнення його дружини. Поліція підозрювала, що саме мільйонер вбив жінку, однак не мала достатньої кількості доказів. Та зникла у 1982 році.

Берст сам випадково зізнався про вбивство. Під час зйомок документального серіалу HBO про самого себе він вийшов у вбиральню. Відійшовши від людей, він сказав сам собі: «Ну от і все. Тебе зловили. Що я зробив? Вбив їх усіх». Однак він забув зняти мікрофон, який записав його слова. Знімальна група передала запис поліції, після чого Дерста заарештували. 

У 2001 році його судили за вбивство сусіда. Дерст визнав провину, але адвокати довели, що це було самообороною. Тоді його виправдали попри те, що він розчленував тіло та викинув його в море. 

Нагадаємо, що на стримінгу Netflix вийшов американський документальний серіал «Шпигунське ремесло» (Spycraft), в якому розповідається, як росіяни полювали за двома українцями і вбили їх – очільників українського повстанського руху Лева Ребета і Степана Бандеру.

Фото: Gary Coronado/Los Angeles Times via AP

ms.detector.media