ms.detector.media
12.10.2021 19:09
В США показали бойового робопса з автономною снайперською установкою. І це не Boston Dynamics (ВІДЕО)
В США показали бойового робопса з автономною снайперською установкою. І це не Boston Dynamics (ВІДЕО)
Самі розробники намагаються називати свій продукт не робособакою, а «чотириногою безпілотною наземною машиною».

Щорічно в США відбувається виставка озброєння AUSA-2021. На ній компанія Ghost Robotics показала оновлений варіант свого робопса, йдеться у твіттері компанії.

Оновлена версія отримала снайперську установку від компанії Swordint. Управління зброєю відбувається автономно. Компанія вказує, що його будуть поставляти в Сили спецоперацій США.

Самого робопса продемонстрували ще у 2020 році. Самі розробники уникають називати продукт роботом-собакою, а використовують назву Q-UGV – «чотириногі безпілотні наземні машини». 

Попри схожість на робособак Boston Dynamics, Q-UGV створений для використання в армійських цілях і в несприятливих умовах. Його заряду достатньо, щоб подолати 12,5 км шляху або перебувати в русі 3,5 години, рухаючись зі швидкістю 2 метри на секунду.

На робота можна чіпляти датчики та сенсори, які допомагатимуть йому рухатись в різних умовах, орієнтується в просторі він, створюючи 3D-карту.

Нагадаємо, що Hyundai після покупки Boston Dynamics почала використовувати їхніх роботів на своєму заводі замість живих охоронців. Роботи-собаки визначають людей, міряють температуру й розпізнають небезпечні ситуації.

Фото: Defense News

ms.detector.media