ms.detector.media
MediaSapiens
12.10.2021 14:26
У «Вікіпедії» стартував марафон «Тиждень української мови»
У «Вікіпедії» стартував марафон «Тиждень української мови»
Марафон, присвячений Дню української писемності та мови, стартував 11 жовтня й триватиме до 1 листопада.

Міністерство культури та інформаційної політики та «Вікімедіа Україна» запустили марафон «Тиждень української мови у Вікіпедії», мета якого збільшити кількість та покращити якість статей на тему української мови.

Марафон, присвячений Дню української писемності та мови, стартував 11 жовтня й триватиме до 1 листопада. У межах марафону можна писати та редагувати будь-які матеріали, що стосуються тем виникнення, розвитку, вивчення, досліджень української мови, мовної термінології, законодавства, інституцій, вчених-мовознавців, громадських ініціатив, мовних активістів тощо.

«Розвиток українського сегменту "Вікіпедії", його наповнення є дуже важливим з огляду на те, що українці при пошуку інформації мають отримувати відповіді на свої запитання, в першу чергу, українською мовою», — сказав перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. 

У День української писемності та мови, 9 листопада, організатори оголосять підсумки та відзначать призами тих, хто найактивніше та найякісніше наповнив «Вікіпедію» тематичними статтями про українську мову. Детальна інформація про умови, вимоги до статей та призи — на сторінці марафону у «Вікіпедії».

Нагадаємо, 16 серпня-24 серпня громадська організація «Вікімедіа Україна» провела онлайн-марафон із поліпшення статей в українській Вікіпедії — #мовознай. Україномовна «Вікіпедії» налічує понад 1,1 млн статей.

Фото: espreso.tv

ms.detector.media