ms.detector.media
MediaSapiens
08.10.2021 15:20
Google заборонить рекламу контенту, який заперечує зміни клімату
Google заборонить рекламу контенту, який заперечує зміни клімату
Google не заборонятиме рекламу на інші теми, пов'язані з кліматом: нові дослідження, публічні дебати щодо кліматичної політики та різних наслідків зміни клімату тощо.

Компанія Google 7 жовтня повідомила, що разом з YouTube в межах боротьби з дезінформацією буде відключати монетизацію та забороняти рекламу контенту, який заперечує зміни клімату. Нову політику почнуть застосовувати з листопада 2021 року.

«Ми оголошуємо нову політику монетизації для рекламодавців Google, видавців та творців YouTube, яка заборонить рекламу та монетизацію контенту, що суперечить усталеному науковому консенсусу щодо існування та причин зміни клімату. Це включає в себе зміст, який посилається на зміну клімату як містифікацію чи шахрайство; заперечення глобального потепління; твердження, які заперечують, що викиди парникових газів та діяльність людини сприяють зміні клімату», — йдеться в повідомленні.  

У компанії розповіли, що будуть оцінювати та розглядати контекст: щоб відрізнити, коли дезінформацію поширюють як факт, а коли повідомляють про проблему або обговорюють її. Google уточнив, що не заборонятиме рекламу на інші теми, пов'язані з кліматом: нові дослідження, публічні дебати щодо кліматичної політики та різних наслідків зміни клімату тощо.

«Створюючи цю політику та її параметри, ми проконсультувалися з авторитетними джерелами на тему науки про клімат, у тому числі з експертами, які зробили свій внесок у доповіді Міжурядової групи ООН з оцінки зміни клімату. Як і у випадку з багатьма нашими правилами, ми будемо використовувати комбінацію автоматизованих інструментів та модераторів», — зазначається в повідомленні.  

Google пояснив, що рекламодавці не хочуть, щоб їх оголошення відображалися поруч із цим контентом, який заперечує зміни клімату. Так само, як видавці та творці не хочуть, щоб на їх сторінках чи відео з’являлася реклама цього контенту.

Нагадаємо, у 2020 році Google створив інтерактивну онлайн-виставку впливу клімату на історичні об'єкти. Проєкт мав на меті показати руйнівний вплив змін клімату на всесвітньо відомі визначні місця. 

ms.detector.media