ms.detector.media
03.10.2021 11:25
Адвокати Трампа вважають, що Конгрес США «примусив» Twitter забанити його акаунт – The Hill
Адвокати Трампа вважають, що Конгрес США «примусив» Twitter забанити його акаунт – The Hill
Тепер Трамп через суд намагається його поновити.

Колишній президент США Дональд Трамп звернувся до федерального суду у Флориді, щоб змусити компанію Twitter відновити його акаунт, забанений за «неодноразове порушення ним правил спільнот», пише The Hill із посиланням на судові документи.

Блокування стосувались неоднозначних повідомлень Трампа в соцмережах під час і до штурму Капітолія в США на початку 2021 року.

«Адвокати Трампа в п'ятницю подали клопотання про попередню судову заборону проти Twitter та її генерального директора Джека Дорсі. У заяві йдеться, що Twitter був "примушений" заблокувати обліковий запис Трампа», – пише видання.

У позові зазначається, що акаунт Трампа заблокували начебто під тиском членів Конгресу США. Адвокати Трампа вважають це актом цензури з боку держави.

У Twitter поки що відмовилися коментувати ситуацію.

Раніше соцмережі неодноразово позначали повідомлення Трампа як недостовірні, але не блокували доступ до акаунтів.

Нагадаємо, що Трампа заблокували майже в усіх популярних соцмережах – за «неодноразове порушення ним правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat після того, як прихильники президента на деякий час захопили Капітолій.

Twitter також вимагав видалення трьох повідомлень Дональда Трампа, серед яких – відеоролик, де він звертається до своїх прихильників, і в черговий раз не визнав поразки. А також назвав результати виборів «вкраденими». Це ж відео згодом видалив YouTube з каналу чинного президента США.

Фото: Flickr

ms.detector.media