ms.detector.media
02.10.2021 17:28
Понад 55% комп'ютерів не готові до Windows 11: дані дослідження
Понад 55% комп'ютерів не готові до Windows 11: дані дослідження
«Найвразливішим» компонентом виявились процесори.

Компанія Microsoft у своїх роликах розповіла, що зберегла відносно високі системні вимоги, пояснивши їх підвищеною стійкістю системи і сумісністю з драйверами. Операційна система Windows 11 виходить 5 жовтня 2021 року

Бельгійська компанія Lansweeper за допомогою однойменного інструменту зібрала статистику про 30 мільйонів ПК з 60 тисяч організацій по всьому світу. До вибірки увійшли як робочі, так і комп'ютери на «дистанційці». Виявилося, що більшість з них (55,6%) не відповідають мінімальним вимогам нової ОС.

Найбільш «вразливим» компонентом стали процесори. Windows 11 офіційно не підтримується моделями Intel Core 7-го покоління / AMD Zen 1 і нижче. Необхідні 4 ГБ оперативної пам'яті присутні на 91,05% пристроїв, а робочий модуль TPM – тільки на 52,55%.

Варто відзначити, що Microsoft все ж таки дозволить користувачам встановлювати систему через ISO-образ, але тільки «на свій страх і ризик». Комп'ютери, які не відповідають вимогам, можуть залишитися без оновлень.

Нагадаємо, 24 червня 2020 року компанія Microsoft офіційно представила операційну систему Windows 11, в якій велику увагу приділено спрощенню користувацького, новому магазину Windows, а також поліпшенню продуктивності і багатозадачності. ОС також вперше буде підтримувати запуск додатків Android. Компанія Microsoft змінила свій знаменитий «синій екран смерті» (Blue Screen of Death, BSOD) на чорний у Windows 11. 

Фото: з вільних джерел

ms.detector.media