ms.detector.media
01.10.2021 20:56
Мексиканські феміністки представили робота, який легально доставляє медикаменти для аборту в штати, де він заборонений (ВІДЕО)
Мексиканські феміністки представили робота, який легально доставляє медикаменти для аборту в штати, де він заборонений (ВІДЕО)
Оскільки керманич робота перебуватиме в штаті, де аборти дозволені, його в разі чого не вийде притягнути до відповідальності.

Організація з прав жінок у Мексиці представили робота-кур’єра RAborta, який доставляє необхідні для аборту медикаменти у штати, де переривання вагітності заборонені законом. Про це пише Voces feministas.

RAborta дистанційно керують з Мехіко, столиці країни. Правозахисник в мить керування не порушує закон, оскільки фізично перебуває в регіоні, де аборти дозволені. Тому його не можуть притягнути до відповідальності в разі чого.

RAborta працюватиме в 11 штатах Мексики з 31. Щоб отримати медикаменти, потрібно відправити запит через соцмережі в одну з 85 правозахисних організацій. Необхідні препарати легально випише лікар з Мехіко.

This is 'rAborta,' a robot that dispenses abortion pills. It's operated by medical professionals from Mexico City and delivers abortion pills to women who live in Mexican states with restrictive abortion laws pic.twitter.com/2f6S58eL98

— Reuters (@Reuters) September 30, 2021

У Мексиці можна робити аборти до 12 тижнів незалежно від причини перебування вагітності в 4 штатах з 31. В інших регіонах аборт на першому триместрі дозволений тільки в тому разі, якщо причиною вагітності стало зґвалтування. Покарання за аборт в цих штатах як для жінок, так і для тих, хто їм допомагав, – до трьох років в'язниці.

Нагадаємо, що єдиний у світі музей вагіни через проблеми з орендою вимушено перемістився в онлайн

Фото: Voces feministas

ms.detector.media