ms.detector.media
MediaSapiens
29.09.2021 14:16
Роскомнагляд пригрозив заблокувати YouTube, якщо з каналів RT не знімуть обмеження
Роскомнагляд пригрозив заблокувати YouTube, якщо з каналів RT не знімуть обмеження
У Роскомнагляді вважають, що дії адміністрації Google нібито «порушують ключові принципи вільного поширення інформації та є актом цензури щодо російських ЗМІ».

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) пригрозила заблокувати в Росії відеохостинг YouTube, якщо компанія Google не скасує обмеження щодо ютуб-каналів державного російського пропагандистського телеканалу RT (Russia Today). Про це повідомив російській «Інтерфакс».

Роскомнагляд звернувся до керівництва Google з вимогою «в максимально короткі терміни зняти всі обмеження з ютуб-каналів "RT DE" і "Der Fehlende Part", що належать російському ЗМІ Russia Today».

У Роскомнагляді вважають, що дії адміністрації Google нібито «порушують ключові принципи вільного поширення інформації та є актом цензури щодо російських ЗМІ». Google пригрозили повним або частковим обмеження доступу, а також нагадали про «відповідальність у вигляді штрафу до 1 млн рублів», а «при повторній відмові від виконання вимог сума штрафу може досягати 3 млн рублів».

Нагадаємо, адміністрація YouTube заблокувала канали німецької редакції державного російського пропагандистського телеканалу RT – RT DE та Der Fehlende Part (DFP) через поширення дезінформації про COVID-19. Міністерство закордонних справ Росії вже пригрозило наслідками YouTube та німецьким ЗМІ через «акт безпрецедентної агресії». Головний редактор RT Маргарита Симоньян назвала дії YouTube «медійною війною».

ms.detector.media