ms.detector.media
MediaSapiens
29.09.2021 10:14
Фейк: Прикордонників звільняють через відмову щепитися від COVID-19
Фейк: Прикордонників звільняють через відмову щепитися від COVID-19
За словами речника відомства, на даний час 69% працівників ДПСУ вакцинувалися.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив «Укрінформу», що інформація, що прикордонників можуть звільнити з роботи через відмову вакцинуватися проти коронавірусної хвороби, є фейковою.

«Інформація про те, що невакцинованих прикордонників можуть звільнити з роботи, не відповідає дійсності», — сказав він.

За його словами, вакцинація прикордонників розпочалася в березні, а на даний час 69% працівників ДПСУ вже отримали щеплення. Вакцинацію проводять медичні бригади Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

«Керівниками органів Держприкордонслужби до особового складу доводиться інформація про стан охоплення вакцинацією, щоб підлеглі бачили, що в цьому немає нічого страшного. Прикордонники свідомо проходять щеплення від небезпечної хвороби, бо це в першу чергу і їхня безпека, адже щодня контактують з великою кількістю людей», — розповів Демченко.

Він додав, що всі військові служать та звільняються відповідно до вимог закону «Про військовий обов'язок і військову службу» та Положення про проходження громадянами України військової служби в ДПСУ, а норм чи вимог щодо вакцинації там не передбачено.

Нагадаємо, волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm викрили російський фейк, що українські військові навчання поблизу Криму нібито під загрозою зриву через спалах захворюваності на COVID-19 серед військових 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Фото: фейсбук-сторінка ДПСУ

ms.detector.media