ms.detector.media
MediaSapiens
24.09.2021 17:39
ВВС: Відеоігри використовують для пропаганди екстремізму
ВВС: Відеоігри використовують для пропаганди екстремізму
Це може сприяти радикалізації геймерів.

Видання BBC Click повідомило, що екстремісти для поширення мови ворожнечі використовують популярні комп’ютерні ігри, Roblox і Minecraft, та ігрові чати, DLive та Odyssee.

На думку дослідників ВВС, екстремісти могли перейти до ігрових чатів після того, як техгіганти посилили боротьбу з мовою ворожнечі на своїх платформах. Автори дослідження пояснили, що екстремістська риторика в щоденному спілкуванні користувачів чатів та ігор може сприяти їх радикалізації. 

За три місяці дослідники ВВС виявили антисемітизм, расизм та гомофобію на різних платформах, включаючи DLive та Odyssee, де обговорюють відеоігри Call of Duty і Minecraft. Далі спілкування переходило в приватні канали Telegram.

Окрім цього, дослідники виявили екстремістські сценарії в іграх на різних платформах. Наприклад, концентраційні табори та табір утримання уйгурів у Roblox і Minecraft.

Зокрема, у Roblox пропонували «стати расистом» та імітувати вбивство людей з нацменшин, збиваючи їх на авто. Minecraft і Roblox сказали, що на їхніх платформах заборонений насильницький контент, тому вони працюють над тим, щоб виваляти та видаляти його.

Раніше вчені з Оксфордського університету заявили, що відеоігри не викликають залежності, а навпаки покращують психічне здоров’я і самопочуття людей.

Фото: Економічна правда 

 

ms.detector.media