ms.detector.media
MediaSapiens
24.09.2021 11:59
Huawei відкидає звинувачення Міноборони Литви щодо безпеки свого додатку
Huawei відкидає звинувачення Міноборони Литви щодо безпеки свого додатку
Компанія також сказала, що не використовує і не обробляє дані за межами пристроїв – у цьому звинувачували Xiaomi.

Китайська компанія Huawei заперечує, що її офіційний магазин додатків AppGallery перенаправляє користувача в сторонні інтернет-магазини, програми яких містять шкідливе програмне забезпечення або заражені.

«Пошуковик Petal Search і магазин додатків AppGallery сертифіковані відповідно до європейських стандартів конфіденційності за GDPR. Huаwei запевняє, що усі ці програми і додатки є у відкритому доступі, тому користувачі можуть завантажувати їх. Huawei перевіряє їхню надійність, аби гарантувати користувачам безпечне завантаження і функціонування на HMS-пристроях», – йдеться в заяві компанії, яку передає gagadget.

У компанії також розповіли, що «дотримують етичних принципів, законів і нормативів країн і регіонів».

У Huawei також сказали, що не використовують і не обробляють дані за межами пристроїв, але у цьому Міноборони Литви звинувачувало компанію Xiaomi. «Huawei веде прозору політику щодо даних від клієнтів. Їх кількість зводиться до мінімуму і вони використовуються тільки для поліпшення користувацького досвіду і персоналізації пристроїв. Так само, як і інші магазини додатків, AppGallery в смартфонах Huawei збирає і обробляє тільки необхідні дані. Це дозволяє користувачам виконувати пошук, встановлювати і управляти сторонніми додатками», – зазначили в компанії. 

Натомість сайт gagadget пише, що «абсолютно всі виробники сьогодні використовують і обробляють масу призначених для користувача даних».

Нагадаємо, 21 червня 2021 року Міністерство оборони Литви рекомендувало не користуватися китайськими смартфонами через проблеми з цензурою та безпекою. Національний центр кібербезпеки при Міноборони Литви дослідив смартфони китайських виробників, які поставляють у країну: Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G, OnePlus 8T 5G. Це розслідування виявило чотири ризики кібербезпеки. Три ризики виявили в телефонах Xiaomi, один — у Huawei. Зокрема, згідно зі звітом, системні програми Xiaomi мають вбудовану здатність виявляти та цензурувати 449 термінів китайською мовою. Компанія Xiaomi відкинула ці звинувачення

Фото: Huawei Ukraine

ms.detector.media