ms.detector.media
MediaSapiens
23.09.2021 11:29
Xiaomi заперечує, що в її смартфонах вбудовані засоби цензури
Xiaomi заперечує, що в її смартфонах вбудовані засоби цензури
Компанія не уточнила, чи буде оскаржувати результати звіту Міноборони Литви.

Компанія Xiaomi відкинула звинувачення Міністерства оборони Литви щодо вбудованих засобів цензури в своїх смартфонах.

«Пристрої Xiaomi не піддають цензурі комунікацію користувачів – ні вхідну, ні вихідну. Компанія Xiaomi ніколи не обмежувала та не обмежуватиме і не блокуватиме будь-яке особисте використання користувачами наших смартфонів, зокрема пошук, виклики, перегляд вебсторінок або використання стороннього програмного забезпечення для зв'язку», — повідомили в українському представництві компанії.

Схожу заяву китайська компанія надіслала й агентству Reuters.

Водночас на питання MediaSapiens, чи планує компанія оскаржувати результати звіту Національного центру кібербезпеки при Міноборони Литви, у Xiaomi не відповіли.

Нагадаємо, 21 червня 2021 року Міністерство оборони Литви рекомендувало не користуватися китайськими смартфонами через проблеми з цензурою та безпекою. Національний центр кібербезпеки при Міноборони Литви дослідив смартфони китайських виробників, які поставляють у країну: Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G, OnePlus 8T 5G. Це розслідування виявило чотири ризики кібербезпеки. Три ризики виявили в телефонах Xiaomi, один — у Huawei. Зокрема, згідно зі звітом, системні програми Xiaomi мають вбудовану здатність виявляти та цензурувати 449 термінів китайською мовою.

Фото: Xiaomi Ukraine

ms.detector.media