ms.detector.media
MediaSapiens
22.09.2021 10:25
WSJ: Apple розробляє функції iPhone, які допомагатимуть виявити проблеми із психічним здоров'ям
WSJ: Apple розробляє функції iPhone, які допомагатимуть виявити проблеми із психічним здоров'ям
За даними ЗМІ, Аpple також працює над захистом конфіденційності цих даних.

Корпорація Apple розробляє функції iPhone, які допомагатимуть розпізнавати проблеми із психічним здоров'ям, симптоми депресії та проводити діагностику когнітивних порушень. Про це повідомило Суспільне з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними видання, Apple разом з UCLA і біотехнологічною компанією Biogen з'ясовує, чи можуть конфіденційні дані – вираз обличчя, показники набору тексту – допомогти виявити проблеми із психічним здоров'ям.

Проєкт із діагностики депресії та стресу проводять за участю вчених з UCLA та має кодову назву Seabreeze, а проєкт із діагностики ранніх когнітивних порушень під назвою «Pi» – у співпраці із компанією Biogen. Обидва проєкти поки перебувають на ранній стадії розробки.

«Дослідники сподіваються, що за допомогою масиву даних датчиків, який включає мобільність, фізичну активність, режим сну, поведінку при друку і багато іншого, вони зможуть виявити цифрові сигнали, на підставі яких буде можливо створити алгоритми для надійного виявлення порушень», – пише WSJ.

У виданні додали, що Аpple працює над захистом конфіденційності цих даних.

Нагадаємо, 14 вересня китайська соціальна мережа TikTok  анонсувала низку функцій для допомоги користувачам, які боряться з проблемами з психічним здоров'ям

Фото: Cult of Mac

ms.detector.media