ms.detector.media
MediaSapiens
21.09.2021 13:59
У Франції запустили кампанію кіберпереслідування дітей 2010 року народження
У Франції запустили кампанію кіберпереслідування дітей 2010 року народження
Міністр освіти країни засудив цькування в інтернеті 11-річних дітей.

У Франції запустили кампанію кіберпереслідування дітей 2010 року народження. Тренд під тегом #Anti2010 став популярним у соцмережі TikTok. Про це пише ВВС.  

Публікації з цим тегом набирали мільйони переглядів, а користувачі заохочували сформувати «поліцію анти-2010».

«Є припущення, що тренд пішов від популярної відеогри Fortnite. Начебто молодших геймерів звинувачували у недотриманні неписаного кодексу поведінки, а старші гравці називали їх "Fortkids". Булінг посилився після виходу минулого місяця пісні під назвою Pop it Mania, в якій молода інфлюенсерка Pink Lily співає: "Ми – королеви 2010 року". Відео на YouTube отримало 400 тис. оцінок "не подобається". Деякі старші діти використовують його як привід, щоб ображати тих, хто народився у 2010 році», – йдеться в повідомленні.

Об'єднання батьків школярів закликали уряд Франції розробити нову політику захисту дітей у соціальних мережах, заявивши, що «неприпустимо, щоб діти стали жертвами закликів до ненависті». Деякі ЗМІ пишуть, що випадки цькування фіксували і в реальному житті.  

Міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланке назвав кампанію кіберпереслідування «абсолютно ідіотською та такою, що суперечить нашим цінностям». Він попередив, що будь-який учень, який стоїть за таким цькуванням, зазнає покарання. За його словами, сім'ї можуть повідомляти про випадки переслідування на гарячу лінію екстреної допомоги. Міністерство освіти країни додало, що «цькуванню та кіберпогрозам немає місця ні в нашій школі, ні в суспільстві».

Нагадаємо, 10 вересня 2021 року заступниця міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць повідомила, що з початком навчального року в Україні стартувала інформаційна кампанія щодо протидії булінгу (цькуванню) та роз’яснення дітям їхніх прав.

Фото: europortal.biz.ua

ms.detector.media