ms.detector.media
MediaSapiens
20.09.2021 17:57
Білоруський суд засудив росіянку за твіт про самопроголошеного президента Лукашенка
Білоруський суд засудив росіянку за твіт про самопроголошеного президента Лукашенка
У суді Ірина Вікхольм вимагала відвод судді та прокурорів, але суд це клопотання не задовольнив й присудив жінці півтора року колонії.

Росіянку Ірину Вікхольм засудили до півтора роки колонії за допис про самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Жінку звинуватили в наклепі за твіт Вікхольм про примусову посадку літака Ryanair у Мінську. У дописі Вікхольм називала цей випадок «черговим злочином Лукашенка» та «актом державного тероризму», повідомляє «Белсат».

Повідомляється, що твіт Вікхольм опублікувала ще наприкінці травня, а за якийсь час — її затримали силовики. Через те, що Ірина Вікхольм не мала родичів у Білорусі, про її затримання стало відомо лише за кілька місяців — аж у вересні.

У суді жінка вимагала відводу судді та прокурорів, однак цього не сталося. Також Вікхольм відмовилася від наданого їй державного захисника.  

Нагадаємо, нещодавно у Білорусі проти блогера Вадима Єрмашука порушено дві кримінальні справи, повідомляє «Білоруська асоціація журналістів». Відомо, що він є підозрюваним за ст. 368 «Образа президента Республіки Білорусь» і ст. 370 «Зловживання державною символікою». За цими статтями Вадиму Єрмашуку загрожує до чотирьох та трьох років позбавлення волі відповідно. Обвинувачення йому поки що не висунули.

Фото: скриншот допису Вікхольм

ms.detector.media