ms.detector.media
18.09.2021 19:03
Робособаки Boston Dynamics охороняють заводи Hyundai замість людей (ВІДЕО)
Робособаки Boston Dynamics охороняють заводи Hyundai замість людей (ВІДЕО)
Hyundai після покупки Boston Dynamics почала використовувати їхніх роботів на своєму заводі замість живих охоронців. Роботи-собаки визначають людей, міряють температуру й розпізнають небезпечні ситуації.

Boston Dynamics і Hyundai показали нового чотириногого робота Factory Safety Service Robot, який патрулює автомобільний завод Kia в Південній Кореї. Він призначений для забезпечення безпеки на промислових об'єктах, пише Hyundai.

В основі Service Robot лежить чотириногий робот Spot зі штучним інтелектом, автономною навігацією і технологіями дистанційного управління. За допомогою вбудованого тепловізора і 3D-лідара (лазерного 3D-сканера - ДМ) він вміє виявляти людей, відстежувати рівень температури аж до небезпечних значень і фіксувати ризики виникнення пожежі, а також визначати, закриті двері чи ні.

Завдяки Service Robot персонал на заводі може віддалено спостерігати за тим, що відбувається в промислових зонах. При необхідності менеджери зможуть перемикнутися на ручне управління роботом, щоб уважно оглянути потрібні зони підприємства. 

Інші особливості робота – здатність проникати у вузькі місця, а також визначати сліпі зони, які важко побачити людським оком.

Зараз фахівці Hyundai досліджують ефективність і можливості Service Robot в умовах великого підприємства. При успішному завершенні експерименту на заводах автомобільної компанії з'являться і інші роботи Boston Dynamics.

Hyundai офіційно оголосила про покупку Boston Dynamics в грудні 2020 року. Тоді компанію оцінили в $1,1 мільярда. Через пів року компанія закрила операцію і придбала 80% частку компанії виробника роботів.

Нагадаємо, що компанія Boston Dynamics, що створила робота-собаку Spot, продемонструвала нову модифікацію робота з маніпулятором. Завдяки йому він може виконувати багато нових складних функцій: пересувати предмети на поверхні, прибирати, вмикати та вимикати пристрої, відкривати двері, навіть малювати. 

Фото: Hyundai Motor Group

ms.detector.media