ms.detector.media
18.09.2021 11:14
Український прапор, надрукований на 3D-принтері, полетить на Місяць
Український прапор, надрукований на 3D-принтері, полетить на Місяць
Місія планується на 2022 рік.

Британська компанія Spacebit реалізовує космічну місію на місяць, до якої долучилось підприємство, яке входить до складу Укроборонпрому. Про це повідомив державний концерн.

Старт першої місії на супутник Землі за участю України планується весною 2022 року. 

Насамперед на Місяць відправлять обладнання для дослідження ґрунту, випробування технології відбору зразків, збирання інформації про теплові властивості та магнітне поле тощо.

Спочатку вантаж потрапить до великого кратера Lacus Mortis на ближній стороні Місяця, а згодом – до цікавої для науковців темної плями Oceanus Procellarum на поверхні небесного тіла.

Датчики, вироблені на українських підприємствах, збиратимуть інформацію про радіаційний фон, а спеціальна камера транслюватиме відеострім з поверхні. Всі отримані дані будуть доступні вітчизняним науковцям для розвитку космічних програм.

Зокрема разом з місією на Місяць доставлять український прапор, надрукований на 3D-принтері з українського титану. У його виготовлені розробники використали технологію «зеленого», або безвідходного, виробництва. 

Нагадаємо, що 20 липня ракета New Shepard компанії Blue Origin Джеффа Безоса здійснила перший туристичний політ на висоту понад 100 км.

Загалом політ тривав 11 хвилин. Це був перший пілотований космічний політ Blue Origin з пасажирами на борту.

Фото: Укроборонпром

ms.detector.media