ms.detector.media
MediaSapiens
17.09.2021 11:19
Facebook посилює боротьбу з груповими атаками в мережі
Facebook посилює боротьбу з груповими атаками в мережі
Нові протоколи дозволять вжити заходів, зменшити охоплення контенту та заблокувати облікові записи, сторінки та групи, які порушують правила соцмережі.

Facebook повідомив, що посилює заходи протидії скоординованим групам, які порушують політику користування соціальними мережами компанії.

«Моя команда координує корпоративні зусилля, спрямовані на пошук та припинення атак на інших людей на нашій платформі – від операцій прихованого впливу та цільового кібершпигунства до діяльності шахраїв і спамерів», — повідомив Натаніел Глейхер, який відповідає за політику безпеки Facebook.

У компанії вже видаляють контент та облікові записи, що порушують Стандарти спільноти: підбурювання до насильства, знущання та утиски, шкідливу для здоров’я інформацію.

«Однак ми усвідомлюємо, що в деяких випадках ці порушення вчиняє організована група, яка працює разом над посиленням шкідливої ​​поведінки та неодноразово порушувала нашу політику щодо контенту. У цих випадках потенціал шкоди, заподіяної скоординованою групою, значно перевищує вплив кожної окремої публікації чи облікового запису», — пояснили в Facebook та додали, що для ефективного вирішення цієї проблеми створили окремі протоколи примусового застосування.

Глейхер стверджує, що ці протоколи дозволять вжити заходів, зменшити охоплення контенту та заблокувати облікові записи, сторінки та групи. 

Рішення Facebook пов’язане з німецькою ініціативою Querdenken («Кверденкен»), яка виступає, зокрема, проти державних заходів безпеки проти COVID-19. Компанія вже видалила з Facebook та Instagram мережу облікових записів, сторінок та груп, пов’язаних з Querdenken, через ​​дезінформацію про здоров’я, мову ворожнечі та підбурювання до насильства.

«Люди, які стоять за цією діяльністю, використовували автентичні та повторювані облікові записи для розміщення та поширення шкідливого контенту, насамперед зосередженого на пропаганді змови про те, що обмеження німецького уряду щодо COVID-19 є частиною більш масштабного плану позбавлення громадян їхніх свобод та основних прав», — додали в Facebook.

Нагадаємо, компанія Facebook 10 серпня 2021 року повідомила, що заблокувала мережу акаунтів з Росії, яка поширювала дезінформацію про вакцини від COVID-19. Загалом видалили 65 акаунтів у Facebook та 243 — у Instagram. 

Фото: Facebook 

ms.detector.media