ms.detector.media
Марина Довженко
15.09.2021 11:14
«ОПЗЖ» використала «французьких друзів» Медведчука для піару в ефірі токшоу — моніторинг
«ОПЗЖ» використала «французьких друзів» Медведчука для піару в ефірі токшоу — моніторинг
Європейські політики, які повторюють вигідні Медведчуку та Кремлю тези, вже не вперше фігурують у матеріалах проросійських медіа.

Медіа, близькі до «Опозиційної платформи — За життя», використали приїзд французьких проросійських політиків Жоеля Ґерріо та Наталі Ґуле для просування меседжу про «репресії» та «наступ на свободу слова». Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 6–10 вересня 2021 року.

Про зустріч команди Першого незалежного із Ґерріо та Ґуле, які приїхали в Україну, повідомив в ефірі токшоу «Пульс» ведучий Павло Кужеєв. Раніше про це та про зустріч сенаторів із Медведчуком повідомляла пресслужба «ОПЗЖ». В ефірі «Пульсу» показали пряму мову народного депутата Віктора Чорного з тієї ж партії, який говорив про важливість зустрічі. Кілька разів були в ефірі й цитати самих французьких політиків, які заявляли про «утиски медіа» та «тиск на незалежні ЗМІ».

Народний депутат від «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич згадав про приїзд сенаторів та їхні заяви на підтримку каналів Медведчука та інших підсанкційних проросійських медіа в ефірі «Токшоу №1» на каналі «Україна 24».

Раніше експерт Дмитро Золотухін докладно писав про участь Наталі Ґуле та інших французьких політиків в інформаційних спецопераціях, організованих «Опозиційною платформою — За життя». У травні 2021 року ці політики вже приїжджали в Україну на запрошення нардепа від «ОПЗЖ» Вадима Рабиновича. Коли 2019 року Нестор Шуфрич і Вадим Рабинович виступали в сенаті Франції, вони також використовували для створення телекартинки Наталі Ґуле.

Більше про тенденції та маніпуляції в політичних токшоу читайте в огляді Олександра Круміна.

ms.detector.media