ms.detector.media
MediaSapiens
14.09.2021 17:25
Суд у Росії оштрафував Facebook, Telegram і Twitter на 480 тисяч доларів
Суд у Росії оштрафував Facebook, Telegram і Twitter на 480 тисяч доларів
Найбільший штраф отримав Facebook.

Суд у Москві оштрафував Facebook, Telegram і Twitter на 35 мільйонів рублів (близько 480 тисяч доларів) через відмову видалити «заборонений у Росії контент». Про це пише російська редакція Deutsche Welle.

Найбільший штраф отримав Facebook – 21 мільйон рублів (288 тисяч доларів), Twitter – 5 мільйонів (68,6 тисяч доларів), Тelegram – 9 мільйонів (123 тисячі доларів).

Суд визнав керівництво трьох соціальних мереж «винним за частинами 2 і 4 статті 13.41 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення (КоАП РФ)». Зокрема, частина 4 свідчить, що штраф могли призначити через відмову видалити «інформацію або інтернет-сторінки, що містять заклики до здійснення екстремістської діяльності, матеріали з порнографічними зображеннями неповнолітніх» або інформацію «про способи, методи розробки, виготовлення і використання наркотичних засобів, психотропних речовин». У суді не уточнили, який саме контент Facebook, Twitter і Telegram не видалили.

Загальна сума штрафів Facebook у Росії перевищила 90 мільйонів рублів (1,2 мільйона доларів), Twitter і Telegram оштрафовані загалом на 45 мільйонів рублів (617 тисяч доларів) і 35 мільйонів рублів (480 тисяч доларів) відповідно.

Раніше суд Москви заборонив компаніям Google і Yandex показувати словосполучення «Розумне голосування» в пошуковій видачі. «Розумне голосування» – це технологія, яку російський політик Олексій Навальний намагається використовувати проти російської влади в умовах, коли вибори не є вільними. Суть технології в тому, аби голосувати за будь-кого, аби не за представника партії влади.

Фото: rg.ru

ms.detector.media