ms.detector.media
MediaSapiens
13.09.2021 10:23
«Дія» попереджатиме користувачів про кредитних шахраїв
«Дія» попереджатиме користувачів про кредитних шахраїв
Також Мінцифра працює над проєктом верифікації соціальних виплат.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ефірі «Інтера» повідомив, що в додатку «Дія» користувачів попереджатимуть про перевірку кредитної історії банком.

Це оновлення має допомогти уникнути шахрайства з кредитами.

«Ми через кілька тижнів запустимо в "Дії" послугу – вона буде доступна всім користувачам. Якщо хтось намагається взяти на вас кредит, то вам надходить сповіщення про те, який банк і навіщо перевіряє вашу кредитну історію», — пояснив Федоров.

За його словами, «Дія» фактично щотижня запускає нові послуги – нині їх уже близько 70. Міністр також анонсував проведення «Дія. Саміт», на якому представлять нові послуги «Дії», пов’язані з отриманням субсидій, комунальними та соціальними послугами. Також Мінцифра працює над проєктом верифікації соціальних виплат.

Окрім цього, Федоров сказав, що хакерам поки не вдалося виявити уразливість в «Дії»: «Конкурс і зараз проходить, він тепер постійний. Гроші поки не виплачували». 

Нагадаємо, наприкінці липня 2021 року Міністерство цифрової інформації запустило новий етап тестування застосунку «Дія» етичними хакерами. За знайдені вразливості низького рівня можна отримати $200–250 винагороди, вищого – $4000–4500.

ms.detector.media