ms.detector.media
MediaSapiens
11.09.2021 12:56
Xiaomi заблокувала свої апарати в Криму, Ірані, Сирії, Північній Кореї, Судані та на Кубі
Xiaomi заблокувала свої апарати в Криму, Ірані, Сирії, Північній Кореї, Судані та на Кубі
У такий спосіб компанія, ймовірно, бореться з нелегально ввезеною продукцією.

Китайська компанія Xiaomi, яка спеціалізується на смартфонах та інших «розумних девайсах»,  заблокувала свої апарати в окупованому Росією Криму, а також на Кубі, в Ірані, Сирії, Північній Кореї та Судані, які потрапили під санкції країн Заходу. Про це пише DA-developers.

Користувачі продукції компанії зі вказаних регіонів скаржаться у соцмережах на відключення нових апаратів і постять повідомлення, що політика Xiaomi «не дозволяє продаж або надання продукту на вказаній території».

For the past few weeks, Xiaomi has been proactively blocking users from provisioning their phones if they live in Cuba, Iran, Syria, North Korea, Sudan, or Crimea, in order to comply with export regulations and stop resellers. https://t.co/51AdXIMgnW

— Mishaal Rahman (@MishaalRahman) September 9, 2021

Імовірно, в такий спосіб компанія почала боротьбу з нелегально ввезеною продукцією, але блокування та труднощі можуть торкнутися більшої кількості користувачів і з інших частин світу. Поки що під блокування потрапило лише певне коло власників смартфонів.

Хоча блокування можна обійти після перепрошивки операційної системи. Також блок не працює на апаратах, які були активовані в інших регіонах, а потім ввезені на «закриті» території.

Нагадаємо, що на Новий рік українці купували переважно смартфони, ноутбуки та смартгодинники. Кілька моделей Xiaomi увійшли в 10 лідерів

Фото: з вільних джерел

ms.detector.media