ms.detector.media
MediaSapiens
10.09.2021 16:49
Мін’юст запустив інформкампанію щодо протидії булінгу
Мін’юст запустив інформкампанію щодо протидії булінгу
Правову допомогу можна отримати через чат-бот, мобільні додатки, сайт і за телефоном.

Заступниця міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць 10 вересня повідомила, що з початком навчального року в Україні стартувала інформаційна кампанія щодо протидії булінгу (цькуванню) та роз’яснення дітям їхніх прав.

«Наша мета – допомогти жертвам цькувань та роз’яснити, чому не варто приховувати факти булінгу та куди звертатися по допомогу. Систематичні знущання, принизливе ставлення, образи та інші види психологічного насильству як з боку дітей, так і з боку вчителів є неприпустимими і вимагають відповідної реакції», – пояснила Коломієць та додала, що в межах кампанії діти й батьки дізнаються, як отримати правову допомогу.

У Мін’юсті розповіли про різні способи отримати правову допомогу:

За булінг, внаслідок якого учні отримали психічну або фізичну травму, передбачена адміністративна відповідальність: штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 20–40 годин громадських робіт. Якщо йдеться про дітей до 16 років – до відповідальності притягають їхніх батьків.

Нагадаємо, у 2020 році в Україні випустили чат-бот «Кіберпес», де діти, батьки та вчителі можуть дізнатись, як діяти у випадку кібербулінгу. 

Фото: bsch7.org.ua

ms.detector.media