ms.detector.media
MediaSapiens
08.09.2021 16:40
В Індії ЗМІ видали кадри з відеогри за бої сил Пакистану в Афганістані
В Індії ЗМІ видали кадри з відеогри за бої сил Пакистану в Афганістані
Alt News пише, що після захоплення Афганістану талібами основні індійські ЗМІ часто поширюють дезінформацію про Пакистан.

Індійські ЗМІ показали кадри з комп'ютерної гри «Arma-3», видавши їх за реальну битву військових Пакистану на боці екстремістського угруповання «Талібан» в Афганістані. Про це повідомив індійський фактчекінговий проєкт Alt News.  

EXCLUSIVE FOOTAGE showing Pakistani drone attacking rebel targets in Panjshir. #Afghanistan pic.twitter.com/KMB3Ls07JE

— FJ (@Natsecjeff) September 6, 2021

Джерелом відео став нібито Hasti TV. Натомість індійський телеканал Republic TV, показуючи кадри з гри, говорив про «ексклюзивне відео», що підтверджує «атаку військово-повітряні сил Пакистану на долину Панджшер». Пізніше Republic TV прибрав трансляцію зі своїх соцмереж.

Це відео також поширили India Today, Times Now Navbharat, Zee News та TV9 Bharatvarsh. Останній канал уже не вперше видає відео з «Arma-3» за реальні кадри битв. Минулого року TV9 Bharatvarsh поширив із гри зображення МіГ-25, збитого Вірменією за допомогою системи протиповітряної оборони. 

Alt News пише, що після захоплення Афганістану талібами основні індійські ЗМІ часто поширюють дезінформацію про Пакистан. Зазначимо, між Індією та Пакистаном понад пів століття ведеться боротьба за високогірний прикордонний регіон Кашмір. Також Пакистан звинувачують у підтримці угруповання «Талібан».

«Arma-3» — це відеогра жанру тактичний шутер у відкритому світі, розроблена студією Bohemia Interactiveі. У лютому 2018 року на «Первом канале» Росії показали кадри з комп’ютерної гри «Арма 3», видавши їх за реальну сцену битви в Сирії. У 2020 році пропагандист Володимир Соловйов намагався представити аудиторії бої в Нагірному Карабасі за допомогою комп’ютерної гри «Arma-3» із графікою невисокої якості.

Фото: Alt News

ms.detector.media