ms.detector.media
MediaSapiens
07.09.2021 16:00
У Сінгапурі тестують роботів-патрульних, щоби стежити за громадським порядком
У Сінгапурі тестують роботів-патрульних, щоби стежити за громадським порядком
Роботи записують відео, можуть виявляти антисоціальну поведінку та надсилати сповіщення в Центр управління та контролю.

У Сінгапурі тестують роботів-патрульних Ксав'є (Xavier), які мають виявляти порушення громадського порядку та антисоціальну поведінку, наприклад, куріння в заборонених місцях, порушення правил безпеки COVID-19 (дотримання дистанції та скупчення людей), незаконну вуличну торгівлю, неправильне паркування, рух транспорту по тротуарах і пішохідних доріжках. Про це повідомляє HTX Home, державна рада при Міністерстві внутрішніх справ Сінгапуру.

Протягом трьох тижнів роботи будуть патрулювати район Туа-Пайо (Toa Payoh Central). Вони мають посилити роботу держслужбовців у сфері охорони здоров'я та безпеки населення.

Ксав’є оснащений різними типами датчиків та може рухатися зі швидкістю до 5 км/год, уникаючи сходів, стін і зіткнень із людьми. Роботи-патрульні мають панорамні камери (360°), які безперервно запустують відео та надсилають його в аналітичний центр із можливостями штучного інтелекту. Функція працює і в темний час доби завдяки інфрачервоним і світлодіодним датчикам. Роботи можуть виявляти антисоціальну поведінку та надсилати сповіщення в Центр управління та контролю в режимі реального часу. Ксав’є також мають інтерактивну панель управління, яка дозволяє операторам віддалено реагувати на інциденти за допомогою звукових сигналів або відеозв'язку.

Нагадаємо, 20 серпня 2021 року гендиректор компанії Tesla Ілон Маск повідомив, що його компанія розробляє роботів-гуманоїдів — Tesla Bot. Вони будуть функціонувати на базі тих же систем, які використовують в автомобілях Tesla для автономного водіння. Робот зможе рухатися без отримання покрокових інструкцій і виконувати рутинні завдання. Маск розповів, що робот буде виконувати «нудні» справи замість людей.

Фото: HTX Home

ms.detector.media