ms.detector.media
Марина Довженко
07.09.2021 13:36
Після зустрічі Зеленського і Байдена в українському твітері найчастіше згадували… Порошенка — моніторинг
Після зустрічі Зеленського і Байдена в українському твітері найчастіше згадували… Порошенка — моніторинг
У телеграмі після зустрічі маніпулювали набагато менше, ніж до неї.

В контексті дописів про зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом в українському твітері найчастіше згадували Петра Порошенка. Він лідер за кількістю згадок як в українськомовних, так і російськомовних дописах. Про це йдеться в моніторингу контенту українського телеграма і твітера 1—2 вересня про зустріч Байдена і Зеленського.

У дописах українських телеграм-каналів найчастіше згадували двох президентів, а також Володимира Путіна. Крім того, йшлося про гендиректора Apple Тіма Кука, речника української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Олексія Арестовича, прес секретаря Зеленського Сергія Никифорова та речника Путіна Дмитра Пєскова, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Серед організацій найбільше згадували НАТО.

В повідомленнях твіттера екс-президента Петра Порошенка згадували частіше навіть за Зеленського та Байдена. Також 1-2 вересня у твітері писали про Ріната Ахметова, дружину президента України Олену Зеленську, заступницю Держсекретаря США з політичних питань Вікторію Нуланд та олігарха Ігоря Коломойського.

У переважній більшості дописів переповідали хід подій, цитували президентів та їхню підсумкову заяву. В порівнянні з інформаційним бумом, що передував зустрічі, сам процес супроводжував інформаційний штиль. Більше про основні теми та тональності дописів читайте в моніторингу

Фото: Петро Порошенко / Facebook 

ms.detector.media