ms.detector.media
05.09.2021 12:55
Російський суд заборонив Google і Yandex реагувати на фразу «Розумне голосування» та видавати її в пошуковику
Російський суд заборонив Google і Yandex реагувати на фразу «Розумне голосування» та видавати її в пошуковику
«Розумне голосування» – це технологія, яку Навальний намагається використовувати проти російської влади в умовах, коли вибори не є вільними. Суть технології в тому, аби голосувати за будь-кого, аби не за представника партії влади.

Арбітражний суд Москви заборонив компаніям Google і Yandex показувати словосполучення «Розумне голосування» в пошуковій видачі. 

Таке рішення суд прийняв за результатами позову ставропольської компанії «Вулінтертрейд», яка займається продажем овечої вовни. Про це йдеться у рішеннях суду від 3 вересня (перехід за лінком запускає скачування pdf-файлу).

«Заборонити оператору пошукової системи Компанії Google, LLC використовувати позначення "Розумне голосування" в пошуковій видачі ... в якості одного з ключових слів пошуку», – йдеться в документі. 

Щодо Yandex суд використав схоже формулювання.

«Розумне голосування» – це технологія, яку опозиційний політик Олексій Навальний намагається використовувати проти російської влади в умовах, коли вибори не є вільними та незалежними.

Суть технології в тому, аби голосувати за будь-кого, хто має шанс пройти в Держдуму чи інший орган, аби не за представника партії влади. Тобто гіпотетично, за логікою «Розумного голосування», краще голосувати навіть за комуніста, ніж за єдинороса. 

Нагадаємо, що відео розмови опозиційного російського політика Олексія Навального зі співробітником ФСБ Костянтином Кудрявцевим, якого політик звинувачує у замаху на своє життя, заблоковано відеохостінгом Youtube.

Фото: «Открытые медиа»

ms.detector.media