ms.detector.media
04.09.2021 11:01
Google заблокував пошту працівників колишнього афганського уряду – Reuters
Google заблокував пошту працівників колишнього афганського уряду – Reuters
Видання вказує, що таліби намагаються отримати доступ до офіційних листів попередніх держчиновників. Натомість в Google Alphabet Inс. не підтвердили інформації про блокування поштових акаунтів.

Один із працівників колишнього уряду Афганістану повідомив виданню Reuters, що таліби намагаються отримати доступ до їхньої електронної пошти.

За даними видання, той же ж співробітник в кінці минулого місяця казав, що таліби попросили його зберегти дані, які зберігаються на серверах міністерства, в якому він працював. Вони хотіли отримати доступ до «офіційних повідомлень  попереднього керівництва міністерства». Співробітник додав, що не виконав їхнього прохання й з того часу переховується.

Google Alphabet Inc не зміг підтвердити, що акаунти працівників афганського уряду справді заблоковані, заявивши, що компанія відстежує ситуацію в Афганістані і намагається захистити акаунти працівників попереднього афганського уряду.

В Афганістані до приходу талібів до влади близько 20 афганських державних органів використовували сервери Google для обробки офіційних електронних листів. Служба протоколу президента Афганістану також використовувала Google, як і деякі місцеві органи влади.

Люди, які керують урядовими базами даних, можуть надати інформацію про співробітників колишньої адміністрації, колишніх міністрів, державних підрядників, племінних союзників і іноземних партнерів.

Чад Андерсон, дослідник безпеки з інтернет-розвідувальної компанії DomainTools, який допоміг Reuters визначити, які міністерства керують якою поштовою платформою, сказав, що  «навіть наявність списку співробітників в Google Sheet – це велика проблема».

Нагадаємо, що Російський регулятор Роскомнагляд заблокував сайт розслідувального центру «Досье». Доступ заблокований з території РФ.

Фото: з вільних джерел

ms.detector.media