ms.detector.media
03.09.2021 19:00
Ірландія оштрафувала WhatsApp на €225 млн ​​за недостатнє інформування користувачів про використання їхніх персональних даних
Ірландія оштрафувала WhatsApp на €225 млн ​​за недостатнє інформування користувачів про використання їхніх персональних даних
Спочатку регулятор хотів оштрафувати WhatsApp на суму до €50 млн. Але європейські колеги назвали суму замалою. Це другий найбільший штраф за законом GDPR.

Комісія із захисту даних Ірландії винесла найбільший в країні штраф по «Загальному регламенту щодо захисту даних» (General Data Protection Regulation, GDPR) – €225 млн. Це оновлений закон про персональні дані, який набув чинності у травні 2018 року в ЄС.

За словами регулятора, WhatsApp інформував громадян ЄС про те, що робить з їхніми даними на 41%. Регулятор вважає, що цього недостатньо. Про це йдеться на сайті відомства.

Регулятор з'ясував, що компанія WhatsApp не повідомила користувачів, як збирає і використовує їхню особисту інформацію і як ділиться нею з Facebook. Месенджер змусили змінити політику конфіденційності, щоб вона відповідала законодавству Європи. WhatsApp зі штрафом не згоден і планує оскаржити його.

Справу розглядали з 2018 року. Регулятор хотів оштрафувати WhatsApp на €30-50 млн. Але вісім інших регуляторів ЄС порахували штраф невеликим в рамках цієї справи. Європейська рада із захисту даних (EDPB) доручив збільшити суму.

Нагадаємо, що наприкінці липня Управління із захисту даних Люксембургу (CNPD) оштрафувало компанію Amazon на €746 млн за недотримання правил конфіденційності ЄС.

Фото: WhatsApp / з вільних джерел

ms.detector.media