ms.detector.media
MediaSapiens
03.09.2021 13:50
Єгипетська журналістка «переписала» історію висадки на Місяць за допомогою deepfake. Цей фільм номінували на «Еммі»
Єгипетська журналістка «переписала» історію висадки на Місяць за допомогою deepfake. Цей фільм номінували на «Еммі»
Творці прагнули підняти питання щодо феномена глибинних фейків.

Єгипетська журналістка Пакінам Амер разом з командою зняла короткометражний документальний фільм «На випадок катастрофи на Місяці», яким «переписала» історію висадки Ніла Армстронга та Едвіна Олдріна на Місяць у 1969 року за допомогою технології deepfake (глибинних фейків). У стрічці місія «Аполлона-11» завершуються катастрофою. Про це повідомляє The National.

Цей фільм номінували на премію «Еммі» в категорії «Видатні інтерактивні медіа: документальний фільм». Оголошення лауреатів 42-ї премії «Еммі» відбудеться 29 вересня.

«На випадок катастрофи на Місяці» вийшов у 2020 році, він став вірусним і отримав мільйони переглядів після публікації на Reddit.

«Незалежно від того, чи були ви в Китаї, США чи на Близькому Сході, це була пам’ятна подія для людства. Ми хотіли використати популярність події як привід, щоб говорити про глибинні фейки як технологію, що може стерти межу між реальністю та вигадкою», — сказали творці фільму.

Фільм, режисерами якого стали журналісти Френ Панетта та Хелсі Бургунд, використовує штучний інтелект для створення альтернативної реальності, де Армстронг та Олдрін помирають під час місії на Місяць.

Центральною частиною фільму стала справжня промова колишнього президента США Річарда Ніксона, яку написали на випадок, якщо висадка не вдасться. У стрічці «цифровий Ніксон» виголошує промову з Білого дому.

Амер зазначає, що візуальні маніпуляції використали в фільмі, щоб підняти питання щодо феномена глибинних фейків. «Будь -яка нова технологія в своєму зародженні або страшна, або захоплююча, але це зникає. Ми хотіли, щоб розмови про етику, про права людини, про те, як ми поводимося з технологіями та про те, як ми споживаємо новини, були центральними», — зазначила вона.

Нагадаємо, нейромережа, яка оживляє портрети людей, змусила Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна разом заспівати пісню «Video Killed the Radio Star» британського гурту The Buggles. 

Фото: Getty

ms.detector.media