ms.detector.media
MediaSapiens
02.09.2021 17:04
Мін’юст США готує другий позов проти Google
Мін’юст США готує другий позов проти Google
Позов до суду можуть подати наприкінці року.

Міністерство юстиції США готує другий позов проти Alphabet Inc., який стосуватиметься порушень конкуренції Google в сфері цифрової реклами. Про це пише Bloomberg.

За даними видання, позов до суду можуть подати наприкінці року, однак остаточних рішень не прийнято.

Bloomberg зазначає, що ще один позов відомства проти Google підкреслить прагнення президента США Джо Байдена посилити антимонопольне законодавство.  

Нагадаємо, перший антимонопольний позов Міністерство юстиції США подало проти компанії Google 20 жовтня 2020 року. Мін'юст США звинувачує Google у використанні домінуючого становища на ринку, щоб захистити свою монополію серед пошукових систем. 

На початку серпні 2021 року проти компанії Google подали позов про порушення антимонопольного законодавства через імовірну змову з Facebook, яка нібито дає соціальній мережі перевагу на віртуальних аукціонах, на яких визначається, де і чия реклама буде відображатися. 

Позови щодо ймовірної змови Google і Facebook були і раніше. 17 грудня 2020 року група прокурорів з Техасу подала антимонопольний позов проти Google, звинувативши у змові з Facebook про координування дій під час аукціонів інтернет-реклами. Потім компанії домовились співпрацювати та допомагати один одному під час антимонопольного процесу у цій справі.

Також проти Google подали антимонопольний позов більше 30 штатів США. Компанію звинувачують у зловживання владою над розробниками застосунків для ОС Android у Play Store через стягнення 30% комісії.

Крім того, Європейська комісія підозрює компанію Google у порушенні правил конкуренції на ринку інтернет-реклами. ЄК з'ясовує, чи порушила компанія правила конкуренції, обмежуючи або забороняючи доступ до даних користувачів своїм конкурентам. 

Фото: analisadaily.com

ms.detector.media