ms.detector.media
Марина Довженко
02.09.2021 16:26
Блогери вирішили, що Зеленський поїхав в США по фото з Маском — моніторинг
Блогери вирішили, що Зеленський поїхав в США по фото з Маском — моніторинг
І прогнозували, що зустрічі з лідерами технологічних гігантів допоможуть відтінити негатив від невдалих переговорів із Байденом.

Серед негативних меседжів про планований візит Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки у соцмережах часто траплялись знущальні дописи про плани українського президента зустрітися з гендиректором Apple Тімом Куком та засновником Tesla та SpaceX Ілоном Маском. Про це йдеться в моніторингу українського інформаційного простору 7-31 серпня 2021 року напередодні візиту президента Володимира Зеленського до США, який провів «Детектор медіа».

Колишній нардеп Борислав Береза в своєму телеграм-каналі відзначив, що президент України вже має фотографії з Джеком Ма і Марком Цукербергом, а з Маском і Куком не має, а йому, мовляв, дуже хочеться. «Тщеславие же надо чем-то подогреть», — написав політик. На думку Берези, у баченні Зеленського такі фото «можуть підтвердити, що він найвеличніший лідер сучасності».

Канал «Политика Страны», що належить заблокованому онлайн-виданню «Страна.ua», наголосив, що зустрічі з лідерами технологічних гігантів могли би стати корисними президенту Україні в плані піару, адже очікування від зустрічі з Байденом нібито не дуже райдужні: «эффект от этого нужно чем-то перекрыть».

Проросійські телеканали так само вбачають в цих зустрічах інформаційні приводи, що можуть перекрити внутрішні невдачі. Так, політкоментаторка Олена Дяченко в ефірі телеканалу «Наш» сказала, що на тлі житлово-комунальних тарифів, що ростуть, Зеленському, мовляв, потрібно піаритися, тому підтримкою Байдена будуть перекривати невдоволення тарифами.

«Детектор медіа» проаналізував контент всеукраїнських телеканалів, онлайн-видань та соціальних мереж (фейсбука, телеграма та твітера) за період із 7 до 31 серпня 2021 року, щоб зрозуміти настрої напередодні візиту до США. 

 

ms.detector.media