ms.detector.media
MediaSapiens
01.09.2021 17:40
Користувачі з Малайзії атакували українські соцмережі після протесту щодо їхнього легкоатлета
Користувачі з Малайзії атакували українські соцмережі після протесту щодо їхнього легкоатлета
Перед змаганнями Україна разом із Грецією подала протест на трьох спортсменів з команд Малайзії, Еквадору та Австралії, які не потрапили вчасно до першого колруму.

Національний комітет спорту інвалідів України 31 серпня повідомив, що малайзійці атакували інтернет-сторінки та соцмережі України через протест щодо їхнього легкоатлета в фіналі змагань зі штовхання ядра на Паралімпіаді-2020 у Токіо.

«На сторінку Національного паралімпійського комітету України у твіттері, фейсбуці та інстаграм, на телеканал Equalympic, також на сторінку Міністерства молоді і спорту України, на український параатлетів вчинено масову атаку зі сторони громадян Малайзії з надзвичайно великою кількістю образ в сторону України, українських громадян, національної паралімпійської збірної у зв’язку зі справедливим протестом, який подала Україна на всіх легкоатлетів – штовхальників ядра (F20), які не потрапили вчасно до першого колруму сьогодні, 31 серпня, на змаганнях з легкої атлетики», — йдеться в повідомленні.

Під останнім постом Паралімпійського комітету понад тисяча коментарів. Переважно постять картинку цю картинку:

Під деякими іншими постами Комітет вимкнув коментарі.

«Нам образливо отримувати шквал негативу від Малайзії за дії, які ми не вчиняли. Звертаємось до IPC, з проханням звернути увагу  на цей кричущий інцидент та кваліфікувати його  як ознаку неспортивної поведінки країни-учасниці Паралімпіади-2020», — заявили в Національного комітету спорту інвалідів України.

Малазійська газета Malay Mail 1 вересня підтвердила цю атаку. Видання зазначає, що малайзійці, незадоволені результатами Паралімпіади, продовжують насміхатися з України, зокрема — на сторінці малайзійського посольства України у Facebook. Інша місцева газета Utusan Malaysia повідомила, що дипвідомство 31 серпня тимчасово вимкнуло коментарів на фейсбук-сторінці.

 

Користувачі з Малайзії звинувачували Україну в зраді та боягузтві. Окрім цього, один з користувачів написав: «Ви прагнете повернути Крим Україні, чому б вам не почати з повернення золота до Малайзії?».

Що сталося?

Перед змаганнями Україна разом із Грецією подала протест на трьох спортсменів з команд Малайзії, Еквадору та Австралії, які не потрапили вчасно до першого колруму. Цих спортсменів попередили, що вони виступатимуть під протестом, а рішення по ним прийматимуть пізніше.

«Після закінчення виду програми технічний делегат оприлюднив офіційні результати змагань, де результати опротестованих спортсменів були анульовані», — сказали в Національного комітету спорту інвалідів України.  

Там пояснили, що, за правилами, якщо спортсмен запізнюється до першого колруму, його не допускають до змагань або допускають під протестом. Після проведення розслідування технічний делегат вирішує: дискваліфікувати спортсмена з його результатом або зафіксувати його результат як офіційний.

На фото Максим Коваль та Олександр Яровий / Національний комітет спорту інвалідів України

У штовханні ядра на Паралімпіаді-2020 у Токіо переміг Максим Коваль. Він не лише завоював «золото», а й встановив світовий рекорд з результатом 17,34 метра. Другим теж став українець Олександр Яровий — 17,30 м. Результат малайзійця Мухаммада Зіяд Золкефлі — 17.94 м, але його анулювали. 

ms.detector.media