ms.detector.media
MediaSapiens
31.08.2021 10:56
Стартує міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки 2021»
Стартує міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки 2021»
Цього року в Україні фотоконкурс відбувається вдесяте.

ГО «Вікімедіа Україна» повідомила, що 1 вересня 2021 року стартує міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки», він триватиме до 30 вересня.

Цього року в Україні фотоконкурс відбувається вдесяте. Мета проєкту — зібрати вільні світлини всіх пам’яток культурної спадщини України для ілюстрування статей у «Вікіпедії».

«Усі охочі можуть подати власні світлини пам’яток культурної спадщини України і позмагатися за перемогу. У основних номінаціях організатори відзначать найкращі фотографії і найбільший внесок у кожному регіоні та по всій Україні. Крім того, передбачено кілька спеціальних номінацій — наприклад, для фотографій з повітря та для пам’яток єврейської спадщини України», — йдеться в повідомленні.

На конкурс можна подавати фото та відео офіційних пам’яток історико-культурної спадщини: храмів, садиб, замків, курганів тощо з усіх регіонів України, в тому числі Криму

«Для цього протягом вересня слід завантажити світлини, використовуючи конкурсний список пам’яток у Вікіпедії. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який проміжок часу; головне, щоб це були власні роботи. Також можна додавати відеоматеріали із пам'ятками», — пояснила «Вікімедіа Україна»

Переможці конкурсу отримають призи: призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільше пам’яток в Україні та кожному регіоні, та переможцями спецномінацій. Окремою номінацією відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі.

Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному етапі конкурсу. Цьогоріч можна також взяти участь у спеціальних номінаціях конкурсу: «Аерофото», «Відео», «Єврейська спадщина», «Млини», «Пам'ятки національно-визвольної боротьби», «Пам'ятки Подесення» та «Via Regia Ukraine». У кожній спецномінації своє окреме журі визначить переможні світлини.

Як взяти участь, перелік об’єктів та правила за посиланням

 

Нагадаємо, у 2020 році на конкурс  «Вікі любить пам’ятки» подали понад 47 тисяч світлин та відео пам’яток культури України, що є рекордом за всі роки проведення конкурсу в Україні. У січні 2020 року в українській частині найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для «Вікіпедії» обрали 10 найкращих робіт, їх можна переглянути тут

Фото: ГО «Вікімедіа Україна»

ms.detector.media