ms.detector.media
MediaSapiens
30.08.2021 14:50
ЗМІ пишуть, що Ненсі Пелосі хоче виключення Трухіна з делегації Зеленського. Це правда?
ЗМІ пишуть, що Ненсі Пелосі хоче виключення Трухіна з делегації Зеленського. Це правда?
Керівниця проєкту «По той бік новин» Альона Романюк називає ресурс The Unfiltered Lens, який оприлюднив слова Пелосі, «зливним бачком».

Деякі українські ЗМІ поширюють інформацію, що спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі нібито вважає недоречним включення до української делегації, яка вирушить до Вашингтонам на зустріч з американським президентом Джо Байденом, народного депутата від «Слуги народу» Олександра Трухіна.

Трухін спершу потрапив у ДТП з головою комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, а потім — у скандал з видаленням цієї новини з сайтів близько 30-ти видань.

Українські медіа поширюють цю новину з посиланням на ресурс The Unfiltered Lens. Пелосі приписують ці слова: «Водіння в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння є серйозним правопорушенням, і такі люди не можуть бути включені до складу делегації найвищого рівня. Києву слід уникати послуг Олександра Трухіна хоча б до повного, прозорого і всебічного розслідування».

Сумнівним видається те, що ці слова опублікував лише ресурс The Unfiltered Lens. Інші американські видання цієї заяви не публікували. Немає нічого подібного й в соцмережах самої Ненсі Пелосі. У її Facebook та Twitter за останні декілька днів узагалі немає жодного посту про Україну. Малоймовірно, що зустріч Зеленського та Байдена пройшла повз її увагу, а ситуація з Трухіним — ні.

Керівниця проєкту «По той бік новин» Альона Романюк називає The Unfiltered Lens «зливним бачком» та зазначає, що «підтверджень слів Пелосі більше ніде немає».

MediaSapiens намагається отримати коментар від Ненсі Пелосі.

Нагадаємо, що народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін потрапив у ДТП поблизу Києва 23 серпня. Внаслідок ДТП травмовані шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник. Новину про ДТП одразу опублікували десятки українських медіа, однак протягом наступних кількох днів без пояснень почали видаляти або ж змінювати публікації таким чином, що згадок про Трухіна не залишалося.

Фото: Nancy Pelosi / Іnstagram

ms.detector.media