ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
28.08.2021 16:44
Моніторинг телеграм-каналів: українською про «Кримську платформу» пишуть переважно хороше, російською — погане
Моніторинг телеграм-каналів: українською про «Кримську платформу» пишуть переважно хороше, російською — погане
Найбільше негативу про саміт поширювали канали, які відтворюють кремлівські наративи.

Тональність висвітлення саміту «Кримська платформа» у телеграм-каналів різнилась у залежності від мови повідомлень. Канали, які пишуть українською, писали про подію переважно в позитивному ключі, а російськомовні — переважно в негативному. Про це йдеться в моніторингу згадок про «Кримську платформу» в українських телеграм-каналах 21—24 серпня 2021 року, який провела громадська організація «Детектор медіа». 

54% згадок про «Кримську платформу» в українськомовних повідомленнях мали позитивну тональність. Натомість у російськомовних повідомленнях найбільше (47%) було негативних повідомлень. Це можна пояснити тим, що більшість маніпулятивних анонімних каналів, які поширюють «зливи» та «інсайди», часто співзвучні з кремлівською пропагандою, ведеться російською мовою. 84% дописів про «Кримську платформу», що з’явились у ці дні в українських телеграм-каналах, були написані російською, 16% — українською. Загалом негативу й позитиву було порівну — 42% і 43%, а 15% повідомлень визначені як нейтральні. Більше про меседжі, які найчастіше поширювалися про «Кримську платформу», читайте в підсумках дослідження

Нагадаємо, 23 серпня в Києві пройшла найбільша міжнародна подія за час незалежності — саміт «Кримська платформа». У ньому взяли участь представники 46 країн і міжнародних чи міждержавних організацій та найвищі посадовці України. Ініційований Україною новий міжнародний консультаційно-координаційний формат має на меті розв’язання проблеми російської окупації Криму та повернення півострова під контроль України. «Детектор медіа» вже готував путівник подіями  саміту. Та розпитував про значення саміту народного депутата Рустама Умєрова.

Колаж «Крим. Реалії»

ms.detector.media