ms.detector.media
28.08.2021 11:30
Айфони Apple подорожчають через дефіцит мікросхем – Wall Street Journal
Айфони Apple подорожчають через дефіцит мікросхем – Wall Street Journal
Найбільший у світі постачальник мікросхем Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. намірюється підняти ціни на свої чипи на 10-20% – а Apple є одним із найбільших клієнтів компанії.

Внаслідок підвищення цін на чипи вірогідно зростуть і ціни на гаджети, зокрема – смартфони. У виданні зазначають, що найбільшим замовником компанії є техгігант Apple. Про це пише Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Ціни на свої найбільш просунуті мікросхеми виробник планує збільшити на 10%, менш просунуті – до +20%. Перший тип використовують переважно у смартфонах, наприклад iPhone. Другий тип можна знайти в автівках.

Такі зміни можуть відбутися або до кінця 2021 року, або на початку 2022 року.

У WSJ не змогли оцінити можливу зміну цін на продукцію Apple та звернулися до компанії за коментарем. На момент публікації техгігант не надав відповіді.

Нагадаємо, що у Apple пояснили, як працюватимуть нові функції щодо безпеки дітей.

Старший віцепрезидент Apple з розробки програмного забезпечення Крейг Федерігі в інтерв’ю Wall Street Journal пояснив, що в межах посилення захисту дітей від сексуального насильства ніхто не переглядатиме приватні фото користувачів на наявність дитячої порнографії.

Фото: Flickr

ms.detector.media