ms.detector.media
MediaSapiens
18.08.2021 15:00
Мінкульт оголосив конкурси для інформаційної боротьби з Росією
Мінкульт оголосив конкурси для інформаційної боротьби з Росією
Заявки на участь конкурсах можна надсилати до 6 вересня 2021 року.

Міністерство культури та інформаційної політики оголосило два мистецькі конкурси для інформаційної боротьби з Росією.

«З 2014 року Україна знаходиться у стані гібридної війни із Росією та є полігоном, на який спрямовані великі обсяги інформаційних атак. Діяльність Кремля спрямована не лише на дестабілізацію ситуації в України, а й на підрив її двосторонніх та багатосторонніх відносин із західними партнерами з метою підірвати прозахідні прагнення України та повернути її під вплив Росії. Серед найпопулярніших наративів, які Росія поширює, — зображення України як «недодержави», підрив іміджу ЄС та США та поширення пропаганди про несамостійність України та вплив на неї інших країн. Гібридні атаки Росії охоплюють всі сфери суспільно-політичного та культурного життя України», — йдеться в повідомленні.

Для інформаційної боротьби Мінкульт оголосив:

Концепція має враховувати аудиторії, вразливі до дезінформації, та пропонувати креативні підходи до пояснення цілей кампанії.

Заявки на участь в обох конкурсах можна надсилати до 6 вересня 2021 року.

Нагадаємо, 1 липня 2021 року Служба безпеки України повідомила, що за період роботи Центру протидії дезінформації при РНБО виявила та передала дані про понад 130 випадків поширення дезінформації та інших антиукраїнських інцидентів. 

Фото: 24 канал

ms.detector.media