ms.detector.media
Іра Рябоштан
17.08.2021 20:01
Megogo створить 30 аудіогідів українськими пам’ятками до ювілею Незалежності України
Megogo створить 30 аудіогідів українськими пам’ятками до ювілею Незалежності України
Аудіогіди будуть англійською та українською мовами.

Медіасервіс Megogo створить 30 аудіогідів українськими музеями, заповідниками, замками та іншими культурними пам’ятками до 30-річчя Незалежності України. Аудіогіди будуть англійською та українською мовами.  

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської 17 серпня в Маріїнському палаці меморандум про розбудову мережі аудіогідів підписали директор зі стратегічного розвитку Megogo Іван Шестаков, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів. На підписання меморандуму також запросили представників та очільників музеїв.

Зокрема, аудіогіди створять для Національного музею історії України, Збаразького замку, гетьманської резиденції Чигирин, Національного заповідника Хортиця, Шевченківського національного заповідника, Музею космонавтики імені Сергія Павловича Корольова тощо.

Олена Зеленьска розповіла, що нині розбудовують мережу україномовних гідів закордоном — їх уже 27 «від Німеччини до Кенії, від Лондона до Бішкека».

«Я впевнена, що аудіогіди можуть стати своєрідним порталом у нашу культуру та історію не лише для українців, але й для наших іноземних гостей. Також я впевнена, що вони допоможуть збільшити кількість відвідувачів і зроблять наші культурні, історичні пам’ятки більш популярними та цікавими для багатьох людей, — сказала вона. — Я впевнена, що це тільки перший сезон нашого проєкту — їх ще буде багато, тому що музеїв, історичних заповідників у нашій країні, на щастя, дуже багато».  

Детальніше про створення та роботу аудіогідів читайте незабаром у бліц-інтерв’ю Івана Шестакова.

Нагадаємо, платформа Megogo за ініціативи створила аудіогід Маріїнським палацом, що складається із семи епізодів. Кожен епізод розповідає про певний період історії існування палацу, починаючи із 1744 року й до сьогодні.

ms.detector.media