ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
17.08.2021 11:03
Проросійська пропаганда обіцяє, що Росія врятує нас від високих тарифів — моніторинг
Проросійська пропаганда обіцяє, що Росія врятує нас від високих тарифів — моніторинг
Від утисків російськомовних пропагандисти перейшли до економічних проблем.

Тема утисків російськомовних у пропагандистських матеріалах проросійських медіа поступилася соціально чутливим питанням підвищення цін на газ і електроенергію. Матеріали пропагандистів об'єднані спільною ідеєю, що «порятунок прийде лише з Росії». Про це йдеться в огляді проникнення російської пропаганди в липні 2021 року.

У липні у російських пропагандистських медіа та українських медіа, що працюють за російськими методичками, актуалізували проблему зростання тарифів на газ і електроенергію.  Зокрема, «Страна» про підвищення тарифів зробила стільки ж новин та матеріалів, скільки про обидві «важливі та актуальні» теми «єдність народів» та «утиски російськомовних» разом узяті.

Пропагандистські медіа натякали, що українська влада виявиться не здатною впоратися із господарськими питаннями, управлінням військом чи боротьбою з коронавірусною епідемією і допустить помилки у підготовці до зими. Розв’язати ж ці проблеми Україні зможе допомогти тільки Росія. Більше про головні меседжі проросійської пропаганди минулого місяця читайте в матеріалі Петра Бурковського.

Фото: Shutterstock

ms.detector.media